Lørdag d. 16. januar 2021 - �rgang 15

Strandby fik flyvende start

08-08-2020

Fodbold: Tre lokale hold var i ilden fredag aften.

Tekst & foto: Per Lyngby

Nedrykkerne Strandby, som i efteråret er at finde i serie 4, var det eneste af de vesthimmerlandske hold, som kunne trække sig sejrrigt ud af efterårspremieren fredag aften, da holdet hjemme på Beachtown Arena besejrede Viborg Søndermarken med 4-2.

I serie 2 var FUIK på besøg på Nordjyllands smukkeste stadion, som en læserafstemning i foråret afgjorde er Blue Hearts Arena i Bælum. Gæsterne var dog ikke mere imponerede af de smukke rammer, end at de i første halvleg bragte sig foran med 2-0 på mål af Jeppe Nyby og Lasse Jensen. I anden halvleg havde FUIK længe styr på tingene, men med et lille kvarter igen reducerede Bælum-Solbjerg, og fire minutter senere blev der også udlignet til 2-2, som blev kampens resultat.

I samme pulje havde Kvik-Aalestrup hjemme i Hvam besøg af Tjele Vest Sport, som er oprykkere. Gæsterne bragte sig foran med 2-0 inden pausen, og det blev kun til en reducering til 1-2 ved Mikkel Sørensen på straffespark med et kvarter tilbage.

Strandby IF havde i den forløbne uge besøg af den tidligere Superliga- og landsholdsspiller, Morten Bruun, som holdt foredrag om engelske stadions. Forinden havde han dog haft lejlighed til at se hjemmeholdet spille træningskamp - og til at se Beachtown Arenas nye siddetribuner, som er opbygget med sæder fra det gamle Silkeborg Stadion, hvor Bruun spillede en stor del af sin karriere.

Siddetribunerne, som er opbygget på små mobile platforme, var også i aktion fredag aften, hvor godt 30 tilskuere havde fundet vej til en solbeskinnet fodboldkamp med masser af underholdning.

Efter en start, hvor det var gæsterne fra Viborg Søndermarken, som var mest på bolden, kom Strandby stille og roligt ind i kampen, og den nye træner Niels Peter Greth var tæt på at score i sin første turneringskamp, da han efter et par fikse finter slap fri og fik afsluttet - dog lige på målmanden. Efter en god halv times spil slap energiske Mikkel Pedersen fri i venstre side og afsluttede fladt ved modsatte stolpe til en føring på 1-0, som holdt til pausen.

I anden halvleg fortsatte Strandby med at være farlige på kontrastød, og Mikkel Pedersen sørgede med sit andet mål for at udbygge føringen, da han afdriblede  målmand og en forsvarsspiller for til slut at sende bolden i nettet. Kort efter var Pedersen så i oplæggerens rolle, da han efter et ryk i venstresiden spillede bolden på tværs til Nikolai Jensen, som havde let ved at score ved modsatte stolpe. Viborg Søndermarken meldte sig tilbage i kampen med en hovedstødsscoring - blot for kort efter at se Malte Kornerup skubbe bolden i nettet til 4-1 efter et hjørnespark. Gæsterne fik dog lov til at slutte målfesten med endnu en hovedstødsscoring til 2-4, og var det ikke for en velspillende Martin Nielsen i Strandby-målet kunne der godt være skabt unødig spænding om resultatet i de sidste minutter. Men hjemmeholdet red stormen af og sikrede sig en flot premieresejr. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!