Mandag d. 24. februar 2020 - �rgang 15
I efteråret 2015 kulminerede det hele i Strandby, da holdet her sikrede sig oprykning til serie 2. Nu er armene kommet ned.

Strandby trækker sit fodboldhold

21-03-2018

Fodbold: Frafald af spillere gør det umuligt for klubben at stille hold i serie 3.

Et lille fodboldeventyr er kommet til en afslutning.

I den forløbne uge valgte bestyrelsen i Strandby IF at udmelde deres fodboldhold i serie 3 - kun 14 dage før starten på den nye sæson, hvor der ellers var lagt op til et premierelokalbrag mod Aars IK's førstehold.

Strandby IF's formand, Jacob Mortensen, bekræfter, at man fra klubbens side har valgt at trække stikket.

"Det er desværre rigtigt. Vi havde et par spillere, som valgte andre græsgange. Og det førte desværre flere med sig, efter at det kom på tale med evt. at starte forfra i serie 5/6. Dermed så vi kun en udvej tilbage ved at trække holdet. Og vi var I forvejen ramt på flere skader, som kun gjorde truppen smallere", forklarer Jacob Mortensen til Lokaltindblik.dk. Han håber dog, at bliver mulighed for at starte med serie 5 eller 6, så der fortsat bliver spillet bold på den hyggelige Beachtown Arena.

Man skal 5-6 år tilbage for at finde starten på eventyret. Efter at have ligget lidt i dvale gennem nogle år, fandt en flok gamle og nye Strandby-drenge sammen om at puste liv i klubbens seniorhold. I 2013 spillede holdet i serie 4 - sæsonen afsluttede med en flot oprykning - i øvrigt sammen med lokalrivalerne fra Hornum.

I 2015 skrev holdet så historie, da det blev til endnu en oprykning. Denne gang til serie 2, hvor der i sæsonen 2016 ventede spændende lokalopgør mod "storebrødre" som Farsø-Ullits IK og Aars IK. Den første halvsæson reddede man sig i rækken, bl.a. i kraft af en meriterende sejr over FUIK, men i efteråret gik det galt, da holdet rykkede ned på det yderste mandat. Det lykkedes dog at besejre Aars IK på udebane, og dermed trak man den tidligere vesthimmerlandske storklub med ned i serie 3.

I sæsonen 2017 var Strandby med fremme i toppen af serie 3 i såvel forår som efterår, men specielt i efteråret begyndte man at fornemme, at truppen var smal og sårbar. Trods det fik man startet fornuftigt op i 2018 og spillet et par træningskampe, som dog også afslørede, at det kunne blive mere end svært at stille et hold, som ville have sportslig berettigelse i serie 3. Fra klubbens  side valgte man at fritstille træner Troels Nymark.

"Det er lidt tragisk. Jeg valgte i vinter at sige ja tak til at fortsætte i en fantastisk klub, hvor vi fik skabt en, synes jeg selv, ret fed hjemmebanestatistik. Generelt fik vi skabt et udtryk, hvor vi ofte spillede noget ret godt fodbold og aldrig.blev spillet "af brædtet på røv og albuer", siger Troels Nymark, som selv beskriver sejren på Beachtown Arena over FUIK som et højdepunkt. Ganske vist i en træningskamp, men også en kamp med masser af prestige, da FUIK blev trænet af den tidligere Strandby-træner, Jens Bojer.

"Det var en fed dag! Men efteråret var på pumperne, og det blev yderligere decimeret her i opstarten til foråret, hvor vi havde utrolig svært ved at stille hold til vores træningskampe", fortæller Troels Nymark.

Spillerflugten betyder, at andre vesthimmerlandske klubber nu får glæde af tidligere Strandbyspillere. Således er brødrene Christian og Andreas Husum tilbage i Løgstør, hvor de tidligere har spillet. Andre spiller har forlagt deres græsgange til Gundersted, FUIK og Kvik-Aalestrup.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!