Mandag d. 6. april 2020 - �rgang 15

Team Bjerre vandt DM med defekt servostyring

13-11-2019

Det lykkedes at holde 1. pladsen i kl. 1 og dermed et danmarksmesterskab til Team Bjerre.

Team Bjerre deltog lørdag den 2. november i DM finalen i klubrally 2019 i Aars. DM bliver arrangeret af Dansk Automobil Sports Union i samarbejde med Motorsport Nordjylland, og ca 50 hold fra Sjællænd, Fyn, og hele Jylland var mødt op til det afgørende løb om Danmarksmesterskabet. Der har året igennem været en knivskarp kamp med 2-3 deltagere i Team Bjerres klasse om de første pladser, så derfor var strategien klar fra start: fuld gas fra 1. meter.

Der skulle køres 7 forskellige sted i og omkring Aars og vejret viste sig fra den våde efterårsagtige side, så der skulle gives fuld gas - men uden at lave fejl, ryge af vejen eller ramme kantsten og berøre strafgivende kegler. Men det gik ret fornuftigt, og ved pausen havde Team Bjerre et forspring på 10 sekunder til nærmeste konkurrent.

Efter pausen skulle der køres 6 prøver, og så opstod der problemer. Servostyringen blev næsten uvirksom, så det kostede lidt ekstra overarme at få bilen rundt på prøverne, og et par gange resulterede det også i, at den måtte i bakgear for at komme rundt i snævre passager, hvilket kostede sekunder, så spændingen var høj ved mål om de 10 sekunder fra 1. gennemkørsel var tilstrækkelig.

Men det lykkedes at holde 1. pladsen i kl. 1 og dermed et danmarksmesterskab til Team Bjerre.

Det lykkedes endvidere sammen med 3 andre hold fra Motorsport Nordjylland at hjemkøre danmarksmesterskabet for klubhold.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!