Mandag d. 13. juli 2020 - �rgang 15

Teamgymnaster kæmpede i Farsø

29-02-2020

Gymnastik. Første afdeling af de jysk-fynske mesterskaber blev afviklet lørdag.

Hvis man tror, at gymnastik kun er noget med opvisninger for forældre og søskende i den lokale hal, så burde man have kigget forbi Dronning Ingrid Hallerne i Farsø lørdag. Her blev der nemlig afviklet jysk-fynske mesterskaber i teamgymnastik, hvor de yndefulde bevægelser og kraftfulde spring konstant var under årvågne dommeres bevågenhed. 

Lokalt var Aars Gymnastikforening repræsenteret med to hold i minipiger, som tæller piger i aldersgruppen 9 til 13 år. Der blev ved stævnet i Farsø også kæmpet i  mikro- og juniorklasserne.

I TeamGym konkurreres der holdvis i tre discipliner: rytme, spring på bane og spring i trampet. Der er en række tekniske momenter, som skal indgå i holdenes program. Der er forskellige dommere i de tre discipliner, hvor resultaterne fra hver disciplin ender i en karakter. Desuden er der en overdommer, som kan give fradrag indenfor 5 fastsatte kriterier, som bl.a. omfatter pointstraf for ukorrekt påklædning og om der er verbal eller visuel hjælp fra trænere under programmet.

Stævnet blev afviklet efter en stram tidsplan, og bortset fra de indlagte pauser, var der ikke meget stilstand i opvisningshallen, hvor der på skift var aktivitet på springbanen, rytmegulvet og trampetbanen. Holdenes point kom op på storskærm, således at det store publikum som fyldte hallen til sidste plads, kunne se såvel de enkelte holds resultater som den samlede stilling.

Det er Aars Gymnastikforening, som har formået at få stævnet til Himmerland, hvor en række frivillige har været i sving for at få alt det praktiske til at klappe. Gymnasterne dyster på særlige redskaber, som stilles til rådighed af Gym Danmark, som havde sendt flere containere med udstyr til Farsø, hvor der også var overnattende hold, ligesom flere af dommerne var indkvarteret i Sport Academy ved siden af hallerne.

Det lokale hold fra Aars består af gymnaster fra det meste af Himmerland, som træner 2 gange om ugen i Idrætscenter Østermarken i Aars. Der er hold i flere aldersklasser, og holdene deltager hen over året i konkurrencer rundt om i landet. Man kan også se team-gymnasterne i sving ved flere af de forårsopvisninger, som kommer til at præge mange idrætshaller i den kommende tid.

Teamgymnasterne fra Himmerland arbejder for at skaffe penge til en gymnastiktur til Italien til sommer, hvor de vesthimmerlandske gymnaster skal rundt og vise, hvad dansk gymnastik er for noget. Holdet skal indkvarteres på et center med gode udendørs springfaciliteter, så træningen og formen kan holdes ved lige.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!