Fredag d. 22. januar 2021 - �rgang 15

To mål i overtiden

05-10-2020

Fodbold: FUIK stod med de 3 point på et sent mål, men Nørager udlignede på kampens næstsidste spark efter et dumt straffespark.

Tekst: Per Lyngby

Der stod vigtige point på spil for begge hold, da FUIK søndag eftermiddag tog imod Nørager-Rørbæk i serie 2. Hjemmeholdet skulle bruge point for at komme væk fra bunden og gæsterne for at bevare førstepladsen.

Begge hold kom da også ud af kampen med point - ét til hver efter 1-1, i en kamp, som var taktisk præget af to hold, som ikke for alvor havde lysten til at udfordre deres modstander.

Første halvleg sluttede 0-0, og det var tydeligt, at FUIK-træner Jens Bojer havde planlagt at slå topholdet med deres eget våben: Stå dybt og sats på omstillinger og dødbolde. Det kom bl.a. til udtryk i en sekvens, hvor FUIK præsterede 21 uafbrudte afleveringer på egen banehalvdel, og fortæller måske meget godt om underholdningsværdien i de første 45 minutter.

Efter pausen fortsatte kampen i samme mønster, men Nørager var dog flere gange farlige efter dødbolde - to gange måtte en FUIK-forsvarer således heade bolden væk på målstregen. I det sidste kvarter gav hjemmeholdet en smule mere lods i bestræbelserne på at hente en vigtig sejr. Et skud på overliggeren efterfulgt af en gigantisk hovedstødschance nærmest på målstregen var signalet til en lidt mere offensiv tilgang. Og med få minutter kom så den forløsende scoring, troede man, men dommeren annullerede målet for off side. Til gengæld fejlede scoringen ikke noget, da Jeppe Nyby inde i overtiden med venstreskøjten placerede bolden helt ude ved stolpen og sendte hjemmeholdet på kurs mod de 3 point. Nørager slog straks bolden frem mod FUIK-feltet, hvor den blev clearet, men hurtigt sendt tilbage igen. Det skabte en friløber til en Nørager-spiller, som dog var langt ude i siden af feltet med kurs mod baglinjen - alligevel gik målmand Niklas Finnerup ud med stor risiko, og han fik hægtet modstanderen. Straffespark til Nørager og exit til FUIK-keeperen, som måtte lade en anden tage duellen fra 11-meter pletten.

Straffesparket blev dog sat ind med stor sikkerhed, og FUIK nåede kun at sætte bolden i spil, inden dommeren fløjtede kampen af.

Efter omstændighederne et ærgerligt resultat for træner Jens Bojer, men egentlig ganske retfærdigt, i forhold til kampen som helhed. Det ene point sender FUIK akkurat op over nedrykningsstregen, medens Nørager kunne bruge deres point til at tilbageerobre førstepladsen fra Kvik-Aalestrup i kraft af et bedre indbyrdes resultat de to hold imellem.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!