Lørdag d. 27. februar 2021 - �rgang 16
 FUIK's formand, Magnus Bojer, holder virtuel tale til medlemmerne

Virtuelle standerhejsninger sætter gang i ny sæson

31-01-2021

Fodbold: Fodboldklubberne i Vesthimmerland begynder at kigge frem mod foråret.

Tekst: Per Lyngby  Fotos: Klubbernes FB-sider

Fodboldforåret 2020, blev stort set aflyst, netop som holdene skulle til at i gang med turneringskampene efter et par måneders slid på træningsbanerne.

Nu skriver vi februar 2021, og situationen er næsten den samme: Med de seneste restriktioner er det ikke muligt for klubberne at samle spillere til træning, eller til de traditionelle standerhejsninger, som ved denne tid plejer at samle spillere, trænere og klubfolk til flaghejsning, let træning og varm suppe efterfølgende.

I Løgstør og FUIK lavede man lørdag eftermiddag virtuelle standerhejsninger, hvor man hjemme fra computer eller telefon kunne være med, når flaget gik til tops over mennesketomme stadions. Trænere og klubfolk bød velkommen til den nye sæson og fortalte de planer, der er lagt. Om spillerne så havde lavet suppe derhjemme, må stå hen i det uvisse, men mange fulgte med i standerhejsningerne og skal nu i den kommende tid selvtræne, inden der forhåbentlig lukkes mere op for tingene til marts.

Forhåbentlig kan forårssæsonen gå i gang som planlagt til april, hvor flere vesthimmerlandske hold er avanceret en række op, som følge af den lidt turbulente afslutning på efteråret, hvor sæsonen blev afsluttet med 2 spillerunder igen. DBU valgte at lade al tvivl komme klubberne til gode, således at de hold, som teoretisk kunne rykke op eller redde sig fra en truende nedrykning blev tilgodeset. Derfor kom Løgstør op i jyllandsserien og Kvik-Aalestrup op i serie 1, medens Hornum selv havde klaret skærene ved at have sikret sig oprykning til serie 2, inden alt lukkede ned. IK Vest formåede også at sikre sig avancement til serie 3.

Puljer og trænere

Der er lavet puljer til forårets kampe, hvor de vesthimmerlandske hold stort set holder fast i deres trænere - med et par undtagelser.

Gundersted, som reddede sig i jyllandsserien, får her selskab af Løgstør. Begge hold profiterede af DBU’s afgørelse, og begge klubber fortsætter med de trænere, som stod for holdene i 2020. Det er således fremdeles Stefan Vestergaard Olesen som træner Gundersted og Jimmy Støttrup, som er ansvarlig i Løgstør IF.

Kvik-Aalestrup rykkede ekstraordinært op i serie 1, og her fortsætter Ulrik Sørensen sit virke som træner efter et efterår, hvor hans mandskab af mange blev betegnet som det bedste i puljen, men hvor ustabilitet gjorde, at holdet ikke sikrede sig direkte oprykning.

I serie 2 slap Aars for at komme ud i afgørende play off kampe om nedrykning, og således kan træner Morten Freundlich også i 2021 stå i spidsen for et hold i serie 2. Han kan se frem til nye lokalbrag mod FUIK, hvor man siger farvel til Jens Bojer, som drager til serie 3 klubben Møldrup-Tostrup efter 4 år som træner i hjembyen. Ny træner i FUIK bliver Rudi Møller, som gennem sit arbejde med ungdomsspillerne har godt kendskab til det mandskab, han nu overtager.

Hornum var allerede inden sidste spillerunde rykket op i serie 2, og her fortsætter samarbejdet med træner Kristian Skriver, som kan se tilbage på et år, hvor hans mandskab sikrede sig det vesthimmerlandske mesterskab i konkurrence mod Aars, Gundersted og FUIK i forårets nødturnering, som blev fulgt op af succesfuldt efterår og oprykning til serie 2.

Ranum-Overlade-Vester Hornum overhalede lokalrivalerne fra Vindblæs indenom og snuppede pladsen i serie 3 til foråret. Hert fortsætter træner Henrik Sloth sit arbejde i klubben, som sportsredaktøren håber, ikke får flere bynavne i klubnavnet…

I serie 4 fortsætter samarbejdet med Niels Greth og Strandby IF, og også i Vindblæs bliver der status quo, idet Det er fortsat Nicolaj Krathus og Daniel Wirenfeldt, som står med ansvaret.

Til højre her på siden (nedenfor på mobil) kan du se link til puljerne med lokale hold.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!