Smagsvirksomheden Carnad i Løgstør er gået i gang med en ny tilbygning, der skal sikre virksomheden udvikling og vækst.
Tekst og foto: Jacob Dalgaard
En ny bygning er på vej 10 meter i vejret hos Carnad, der i folkemunde kaldes suppefabrikken, men som reelt producerer naturlige smagsforstærkere.
Markedet for smagsforstærkere er stort, og mens mange spillere på det marked baserer sig på E-numre, har Carnad specialiseret sig i at fremstille fonder og ekstrakter til fødevareindustrien baseret på en lang række naturlige råvarer lige fra okse og kylling og and til svin, vildt, fisk og krabber med mere.
På fabrikken i Løgstør har smagsforstærkerne været produceret i flydende form, mens smagsforstærkere i pulverform har været outsourcet til Frankring. Den nye bygning skal give plads til et spraytørreri, som gør det muligt at hjemtage pulverproduktionen fra Frankrig samt give plads til pakkeri.
Det er en investering på et tocifret millionbeløb, hvoraf spraytørreren udgør hovedparten, siger Johnny Koch, der er administrerende direktør hos Carnad.
Ved at få spraytørreriet hjem til Løgstør åbner Carnad muligheden for vækst.
- Jeg tror på, vi kan udvikle vores produkter endnu mere ved at få det hjem i eget hus, og der er et stort vækstpotentiale, siger Johnny Koch, der dog ikke kan love Løgstør en masse nye arbejdspladser. For at være konkurrencedygtig satser Carnad på en høj grad af automatisering, men en enkelt ansat mere bliver der uden tvivl plads til, siger direktøren.
Det nye byggeri skal stå klal til brug i begyndelsen af det nye år. Men allerede den 28. oktober inviteres naboer og andre interesserede indenfor til rejsegilde, hvor der blivermulighed for at se det nye byggeri, og Carnad er vært ved en pølse og en øl eller vand.