Løgstør har allerede fået genvalg til at afholde danmarksmesterskaberne i østersåbning og champagnesabling næste år.
Der blev kåret nye danmarksmestre i såvel østersåbning og champagnesabling ved konkurrencerne i Løgstør søndag eftermiddag. Det Maritime Oplevelsescenter dannede rammerne om mesterskaberne, og i det perfekte sommervejr fik mesterskaberne massiv opmærksomhed fra et talstærkt publikum fra både nær og fjern.
At danmarksmesterskaberne er kommet til Løgstør er lidt af et scoop, efter at Århus i adskillige år har været værtsby. Men med begivenheden i går markerede Løgstør sig så flot, at muslingebyen per omgående har fået tildelt værtsskabet igen næste år.
"Det var rigtig rigtig flot," siger en meget tilfreds Jesper Thomsen fra Køkkenchefernes Forening, der står bag DM. Allerede få minutter efter den endelige afgørelse kunne han fortælle Lokaltindblik.dk, at Løgstør også er vært ved mesterskaberne i 2009.
Den melding glæder restauratør Jimmi Petersen, Restaurant Christiansminde. Han har været forkæmper for at få mesterskaberne til Løgstør. "Jeg synes, det er gået rigitg godt, og jeg synes virkelig, vi har fået Løgstør placeret på landkortet,"
Den forsvarende Danmarksmester i Østersåbning, Karsten Bonde, blev i øvrigt væltet af pinden i Løgstør og henvist til en 3. plads. Vinder blev Simon Tønsager, der til dagligt er kok på Den Røde Cottage i Klampenborg. Han åbnede 30 østers i tiden 3 minutter og 35 sekunder. 2. pladsen gik til Jonas Tønsager.
Der blev også fundet en ny danmarksmester i champagnesabling. Den titel gik til Jonas Steen Jensen, der til daglig arbejder som kok hos DFDS på Oslo-København færgeoverfarten. Nummer 2 blev Dennis Honoré, Hotel Det Hvide Hus i Aalborg. 3. pladsen gik til Henrik Hansen, der er køkkenchef på Amager.