Der stod kartofler på menuen, da forretningerne i Farsø torsdag aften arrangerede By Night med den populære spise som tema.
Tekst og foto: Per Lyngby
Udenfor Rådhuscenteret kunne man møde de blå spejdere, som serverede rygende varm kartoffelsuppe, hvor opskriften var hentet fra lejrmenuen på den store landslejr i 2009. Også de grønne spejdere havde fyret op under bålet ved en af de andre indgange, hvor man kunne lave sine egne kartoffelchips - eller man kunne gå indenfor i varmen og lave kartoffeltryk.
Mange tog imod tilbuddet om at få en pose gratis kartofler med hjem, og i SuperBrugsen var der rig mulighed for at få smagsprøver på et væld af varer - ost, øl, juice og brød. Hos Farsø Bageri kunne man kigge indenfor i bageriet og se, hvordan brødet bliver til fra dej til færdigt brød. I bagerforretningen kunne man møde repræsentanter fra Det Lille Slagteri, som bød på smagsprøver.
Kartoffeldagene i Farsø løb over tre dage, hvor der hver dag var masser af underholdning og mulighed for at få gratis kartofler med hjem. I alt var der hentet 3 ton kartofler hjem fra den lokale avler og kommunalpolitiker, Kurt Friis Jørgensen.
Efter tre succesfulde kartoffeldage har Farsø således varmet op til den forestående efterårsferie, som tidligere også gik under navnet “kartoffelferie” med henvisning til, at mange børn skulle hjælpe til med kartoffeloptagning på markerne.