Løgstørs bedst kendte restauratør fylder i dag 40 år.
Jimmi Petersen er indbegrebet af Løgstør, og han har om nogen del i æren for, at Løgstør har udviklet sig til en turistby. Det har krævet et stort arbejde ved siden af jobbet som restauratør, og selv på den runde dag passer han sit job i spidsen for Kanalfogedens Køkken.
Tiden som kokkeelev blev tilbragt på Hotel du Nord, hvor han fik sit svendebrev i 1989. Han har også i en årrække arbejdet som køkkenchef på Løgstør Parkhotel. Siden kom Jimmi Petersen et halvt år til Skaga Hotel i Hirtshals. I midten af 90'erne var han ansat i hos Bake & Take i Århus, hvor han var med til at udvikle bake off-konceptet, som først Shell og siden mange andre forretninger har taget til sig.
Det har aldrig været Jimmis mening at blive selvstændig, men da Ludvig Hübschmann, daværende direktør for Løgstør Rør og formand for den fond, der ejer Pavillon Christiansminde, i to omgange i 1996 opfordrede ham til at forpagte Pavillonen, slog Jimmi Petersen til.
Det blev til 13 spændende år ved roret. I den periode påtog han sig også flere tillidshverv. Blandt andet formandsposten i Løgstør Turistforening, som en årrække krigedes med Aars' ditto om kommunens turistgunst. Der blev dog også gjort mange vellykkede tiltag for at udbygge Løgstørs position som turistby.
Sideløbende med driften af Christiansminde startede Jimmi Petersen Café Kunst på havnen, og da Limfjordmuseet byggede det nye maritime oplevelsescenter, forpagtede han desuden også restauranten, som ligger i centeret.
Siden har han skåret ned på arbejdsmængden og helliger sig nu i højere grad sine to 8-årige børn, som han har fra et tidligere ægteskab. Café Kunst er solgt videre, og sidste år opsagde han forpagtningen af Pavillon Christiansminde for at satse fuldt og helt på Kanalfogedense Køkken.
"Jeg var efterhånden blevet for meget administrator og havde fingrene for lidt nede i maden," siger Jimmi Petersen, der nu har mere tid til at stå ved komfuret, hvor der især tilberedes fisk og skaldyr til gæsterne.
Sidste år trådte han ud af tursitforeningens bestyrelse, men han er stadig aktivt medlem af Branding Løgstør og i bestyrelsen for Køkkenchefernes Forening, og han er også skuemester ved eksamener for kokke, ligesom han er medarrangør af Danmarksmesterskaberne i østersåbning og champagnesabling, som han har trukket til Løgstør.
Jimmi Petersen elsker at lave spændende mad, og missionen er at få flere til at spise fisk. Via hans aktive og dygtige virke har han på sin vej mødt mange spændende mennesker. Blandt andre Nis Boesdal og Claus Meyer. Sidstnævnte i forbindelse med gastronomiske filmoptagelser i Løgstør, som siden er blevet sendt i store dele af verden.
Jimmi Petersen er slet ikke færdig med at agere innovativ restauratør i Løgstør. De næste projekter er allerede i støbeskeen. Det gælder genetablering af Kanalfogedens have, som ligger ved siden af restauranten. Anne Mette Olesen kendt fra DR 1 er med på opgaven, der skal genskabe haven i sin oprindelige stil med krydderurter, æbletræer og bærbuske med gode gamle danske sorter. Det er meningen, at der skal være offentlig adgang til Kanalfogedens Have, siger Jimmi Petersen.
Et andet projekt, der skal føres ud i livet i 2011 er udsætning af kvæg langs Frederik den 7's Kanal. Løgstør var i fordums tid leverandør af kvæg til England, og på den måde skal fortid knyttes sammen med nutid og gastronomi, når kvægene bliver leverandører af saftige bøffer til Kanalfogedens Køkken.
Restauranten har plads til 40 gæster indenfor og 80 på terrassen. Henover sommeren har der været fyldt op og til tider kø om aftenen, så Jimmi Petersen har valgt at udskyde sin fødselsdagsfest til efter højsæsonen.