Søndag den 28. august fra klokken 13.00 afholdes Danmarksmesterskaberne i Østersåbning og Champagnesabling i Løgstør.
Nogle af landets dygtigste kokke og madentusiaster er med, når Løgstør den 28. august igen er værtsby for Danmarksmesterskaberne i østersåbning og champagnesabling. Som sidste år holdes den publikumsvenlige turnering ved det Maritime Oplevelsescenter, hvor dysten i 2010 samlede rigtig mange menensker.
De forsvarende mestre i de to discipliner er også tilmeldt - klar til at gentage triumfen. Det er Simon Tønsager, der sidste år var hurtigst til at åbne østers, mens DM-titelen i champagnesabling gik til Jonas Steen Jensen, der også vandt i 2008.
På nuværende tidspunkt er der tilmeldt 22 deltagere i champagnesablings-dysten, mens feltet er noget mindre i østersåbnings-konkurrencen. Her er kun 8 tilmeldte, oplyser Jesper Thomsen, der står for tilmeldinger. Han håber dog, at det lykkes at finde lidt flere titeludfordrere inden DM næste søndag.
Selv om Limfjorden er kendt for sine østers, er det ikke østers hentet op fra fjorden, der anvendes ved DM. Det er såkaldte Galway Bay-østers fra Irlands vestkyst. Det er for at leve op til internationale standarder, idet netop Galway hvert år er vært ved verdensmesterskaberne i østersåbning - at arrangement, som varer 4 døgn og af The Sunday Times tidligere er blevet benævnt som et af de bedste shows i verden.
Udover at følge DM-konkurrencerne får tilskuerne også lejlighed til at smage på de gode varer.
”Publikum skal selvfølgelig også smage de lækre råvarer. Det er en del af helhedsoplevelsen til DM. Det skal være en oplevelse at dyrke den maritime gastronomi”, udtaler Jimmi Petersen, som er medarrangør og gastronom på Kanalfogedens Køkken i Løgstør.
Det er Muslingebyen Løgstør, Limfjordsmuseet, Kanalfogedens Køkken og Køkkenchefernes Forening, der sammen står bag afholdelsen af Danmarksmesterskaberne.