Hos Galleri Gjessing i Næsby tæller mødet mellem gæster og billedkunstner Ninni Lodahl Gjessing.
Tekst og foto: Jacob Dalgaard
Ninni Lodahl Gjessing har tidligere udstillet sine værker på andre gallerier. Det giver hende bare en større værdi, at have dem i sit eget galleri hjemme på bopælen på Næsbydalevej 11 ved Ranum.
-En del af det at være maler er at møde andre mennesker. Billederne bliver et bindeled mellem gæsterne i galleriet og mig selv, selv om vi ikke ved, hvem hinanden er, siger Ninni Lodahl Gjessing.
Galleriet ligger i den ene længe af den landejendom, som hun bor på, og i påsken er der åbent alle dage. Påskeudstillingen har indtil videre været fint besøgt, og den udvidede åbningstid fremfor en fernisering indenfor et afgrænset tidsrum har fungeret godt og gjort det hele mere uforpligtende, siger Ninni Gjessing.
En stor del af identitet
Galleriet ligger på første parket med udsigt over Limfjorden. Lyset over vandet skifter hele tiden, og det spiller ind på mange af de ballet-malerier, der kommer fra Ninni Lodahl Gjessings hånd.
Musik og dans er gennemgående i hendes malerier. Jazz-musikere fastholdt i et øjeblik, hvor de anstrenger sig for at gøre det godt, går igen på mange af lærrederne. Det er anstrengelsen, der skal røre noget ved beskueren.
På første sal - på det gamle høloft - finder man også en række malerier, hvor Ninni har skabt kaos om til portrætter. Det er også i nordenden af "høloftet", Ninni Gjessing har fundet det perfekte lys til sit atelier.
Ved siden af tilværelsen som maler har Ninni Lodahl Gjessing i mange år arbejdet som præst. Det gør hun stadigvæk som vikar i Lindholm. De to gebeter holder hun skarpt adskilt udadtil. De er kun forenet i hendes person, forklarer hun.
Men spørger man hende i sit eget galleri, er svaret utvetydigt, at tilværelsen som kunstner er en stor del af hendes identitet.
Det mærker man tydeligt, når hun viser rundt og fortæller om sine værker.
Foruden sine egne malerier har hun i galleriet også fundet plads til værker af Ulla Slengerik-Hansen (keramik, stentøj og bronze) og bronzeskulptør Paul Cederdorff.