Løgstør byder på flere friluftsforeninger med tilbud året rundt lige fra vinterbadere, urtesankeren til kajakroeren og meget mere. Men der er potentiale til endnu mere, mener en skare af friluftsentusiaster.
En initiativgruppe på 5-6 personer fra Løgstør har set på, hvordan friluftslivet i Løgstør kan styrkes endnu mere. De mener især, at der kan skabes bedre tilbud til byens børn og unge i forhold til at lokke tilflyttere til byen og i forhold til at skabe bedre forhold for områdets mange naturinteresserede turister, vandrere, sejlere, surfere, campister, cyklister, m.fl.
I november blev der i Kultur- og Idrætscenter Lanternen afholdt et idémøde med DGI, som skabte en masse kontakter på tværs og en lang liste med de mange friluftsforeninger og sportsklubber i byen, der allerede er aktive under åben himmel hen over året.
På mødet kom også en masse stærke ønsker og idéer om alt fra at skabe aktiviteter og events på tværs af de nuværende foreninger, til en mulig fælles grejbank med telte, bålgrej, hængekøjer, fiskestænger og SUP boards for både byens borgere og turister. Andre forslag gik på at finde ledere og instruktører - også blandt unge, der kan hjælpe børnefamilier og andre med lyst til at prøve friluftsliv.
“Vi har jo en stærk ildsjælekultur i Løgstør, og nogle af egnens skønneste naturperler: tre skovområder, strand, skrænter, udsigt, bålhytter, cykel- og vandrestier, snart en spændende sansehave, og så naturligvis fjorden og kanalen. Det er alt sammen inden for vores egen bygrænse - det er jo helt unikt,” udtaler Susanne Kollerup Nielsen, som er en del af initiativgruppen, der gerne vil være fødselshjælper og bindeled for at få skabt nye aktiviteter.
På sigt kan det blive til alt fra en klatreklub til en krible-krable-skov for børn og byens mange institutioner, eller en årlig børnefriluftsfestival. Eller måske en outdoor klub drevet af byens unge med ture til de himmerlandske heder eller surf camp i Cold Hawaii eller vildmarkstur til Norge, foreslår initiativgruppen.
"Det vigtigste i forhold til arbejdet fremadrettet er: "de i byen, der har lysten og initiativet, de har magten’. Så skal vi andre nok hjælpe med at være fødselshjælpere og forbinde til de rigtige fonde, kommunale folk og foreninger," siger Britta Hougaard, som også er en del af gruppen.
I Virklund er et tilsvarende initiativ lykkedes med at skabe en fælles grejbank for alle i byen og en fælles friluftsforening, som ikke har fokus på én friluftsdisciplin, men som hjælper andres initiativ i gang og bygger bro i byen.
"Helt konkret starter vi med en åben invitation: En studietur for alle interesserede til Virklund Outdoor ved Silkeborg d. 1. marts, som vi håber på at kunne få sponsoreret af en af byens fonde eller puljer. Vi forstår, at der er en del foreninger og kommunale folk, som allerede følger med i kulissen, og de er alle velkomne til at byde sig til og høre nærmere. Man kan tage fat i gruppen via merefriluftsliv@hotmail.com. Ligeledes skal der lyde en stor tak til DGI Nordjylland for at hjælpe hele arbejdet i gang,” slutter Morten Grau Fuglsang, som også sidder med i initiativgruppen.
På billedet ses fra venstre Sussanne Kollerup Nielsen, Morten Grau og Britta Hougaard.