Limfjordsmuseets Snapseri åbner den 13. november dørene op til årets sidste offentlige arrangement. Og selv om man løbende forbedrer og forfiner, så er konceptet det samme som tidligere: Ganen skal krydres med lækre stedbundne smagsoplevelser, mens hjernen bliver fodret med spændende historiefortællinger.
Temaet for aftenen bliver Frederik VII’s Kanal, hvor museumsdirektør Anders Bloksgaard åbner op for emnet - både i et historisk og et fremtidigt perspektiv.
”Der er talt meget og længe om en genåbning af Frederik VII’s Kanal – ikke mindst af mig selv. Men meget tyder nu på, at det lysner for de ambitiøse ambitioner om at genåbne den historiske vandvej i Limfjorden. Og selv om der endnu er lang vej, så oplever vi en velvilje og opbakning fra Vesthimmerlands Kommune, der gør projekt realiserbart.” Anders Bloksgaard vil i sin fortælling ikke blot kaste lys over kanalens historie, men også løfte sløret for grundelementerne i et kommende projekt.
Premiere på mild kryddersnaps
Aftenen byder også på en premiere. Den første kryddersnaps, der er udviklet i et salgsøjemed ser nemlig dagens lys. For trods købelystne gæster har det ikke før været muligt at købe en snaps med hjem. Hidtil er alle snapse udviklet og produceret i ganske små mængder, der skulle anvendes som smagsoplevelser i Snapseriets arrangementer.
Den nye snaps er døbt Kanalfogedens Kryddersnaps og er udviklet af snapseriet med opbakning fra De Danske Spritfabrikker. Anders Poulsen, der har været en af foregangsmændene i smagsdesignet fortæller:
”Det har været ambitionen at udvikle en mild kryddersnaps, der også henvender sig til folk, der ellers ikke normalt er til snaps. Vi plejer lidt spøgende at sige, at vi gerne ville designe en snaps, der også henvender sig til kvinder og børn. Børnesegmentet kommer dog ikke på banen, men der er ingen tvivl om, at vi med kombinationen af havtorn og sukkertang har skabt en mild kryddersnaps, der nok skal skabe glæde på frokostbordet.”
Som de øvrige produkter i Snapseriet er Kanalfogedens Kryddersnaps baseret på AALBORG BASIS og lokale råvarer. Urter og bær er sanket langs Limfjorden eller Frederik VII’s Kanal.