Den 29-årige Karen Skovbøll Jensen fra Aars bliver den nye styrmand på Kanalfogedens Køkken, og Karen stikker sin egen kurs i forhold til restaurantens fremtid. Hun tager dog afsæt i mange af de gode principper om et legesygt køkken med fokus på lokale råvarer og i særdeleshed fjordens frugter, som restauranten hidtil har anlagt.
Helt fra barnsben havde Karen Skovbøll Jensen en lidenskab for at kokkerere – specielt kvalitetsfyldt mad. På gården i Ejdrup, hvor hun er opvokset, sørgede Karen for indkøbssedler og forberedelser, når familien skulle have gæster. Og selvfølgelig var det også Karen, der indtog førerpositionen i køkkenet, når middagen eller forældrenes sølvbryllupsmorgenbuffet skulle fremtrylles. I 9. klasse skrev Karen en stil om, hvad hun drømte om at være, når hun blev voksen. Hendes drøm var at få sin egen restaurant, men hun skrev også ”…men det får jeg nok ikke.” Den eneste røde streg, læreren satte i stilen, var under denne sætning med kommentaren: ”Hvorfor ikke?”, hvilket fik hende til at fokusere.
Fokuseret på erhvervet
Og fokuseret har hun været lige siden. I 2007 blev hun udlært kok med ros fra Randers Hotel, men hun ville mere. Hun ville dyrke kvalitet og havde viden fra det bedste af de bedste og drog derfor til København, hvor hun dygtiggjorde sig og sugede viden om kvalitet, gode råvarer og at lave tingene fra bunden på blandt andet Hotel D’Angleterre og i Claus Meyers koncern. Derudover har hun taget tjeneruddannelsen med bronzemedalje og er i gang med en lederuddannelse, som hun vil bruge til at skabe en arbejdsplads med god tone, hvor medarbejderne glæder sig til at komme på arbejde.
Fornyelse og bevarelse
Kanalfogedens Køkken forbliver dermed stedet at besøge i Nordjylland, når man vil have lækre, lokale kvalitetsråvarer, maritim gastronomi med muslinger og østers, unikke råvarer såsom Himmerlandskvæg og et skiftende menukort, som tager udgangspunkt i sæsonens råvarer. Karen bygger videre på de tiltag, som restauranten allerede har implementeret, men hun pointerer, at prisniveauet skal lidt ned. Kanalfogedens Køkken vil dog fortsat være en restaurant, der konkurrerer på kvaliteten og ikke prisen.
Fjordens frugter i fokus
Karen glæder sig til at tage udfordringen op ved at overtage en restaurant med renomméet som et legesygt køkken med blandt andet muslingekogeskoler. På Limfjordsmuseet glæder man sig over den nye forpagters initiativer og målsætninger.
”For os var det jo fantastisk, at der gik knap 24 timer fra, at vores forpagter havde meddelt, at han søger nye udfordringer til, at vi havde en spiller på banen, som vi kender kvaliteten af og som efterstræber de heftige krav, vi har, nemlig at drive en restaurant, der afspejler museets ansvarsområde: Limfjorden.” udtaler museumsdirektør Anders Bloksgaard. ”Vi glæder os til i fremtiden fortsat at udvikle spændende projekter, da museet agter at opruste på maritime oplevelser med fjordens frugter.”