I landbruget festes der i efteråret, når høsten er i hus, men i Løgstør er der også grund til at holde høstfest i foråret. Her bliver der høstet friske muslinger fra Limfjordens skattekammer. Dette års brag af en fest løber af stablen den 4. april.
Muslinger bliver ikke bare høstet i Limfjorden og sendt ud i butikkerne. Det kræver en meget ophyggelig proces, før de lækre skaldyr bliver frigivet til forbrugerne. For at sikre at forbrugerne kun modtager det ypperste fra Limfjorden, træder muslingelaugets oldermænd hvert forår sammen, når årets første muslinger bliver sejlet ind til Løgstør. Oldermændenes fornemste opgave er at godkende de indbragte muslinger og østers. Dette overvåges af de mange fremmødte, der spændte venter på oldermændenes dom over årets høst. Til at bidrage til den festlige, maritime stemning stiller Limfjordsmuseets Shanty Kor op på havnen for at fremføre en gallapræmiere på forskellige sømandssange.
Efter den længe ventede kvalitetsstempling af høsten transporteres muslingerne med hestevogn op i Østerbrogade, hvor de mange fremmødte selv har lejlighed til gratis at prøvesmage Limfjordens frugter tilberedt over åben ild. Igen er det oldermændenes opgave først at kvalitetsstemple det færdige produkt, inden det serveres for de fremmødte.
Det er Løgstør Parkhotel Golf og Wellness Resort, Restaurant Christiansminde, Kanalfogedens Køkken, Café og Restaurant Kulgaarden og Vesthimmerlands Beredskab, der tilbereder de gratis muslinger, der uddeles i Østerbrogade. Dertil vil det være muligt at få gratis smagsprøver fra De Danske Spritfabrikker.
Der er ikke blot mulighed for at smage muslinger i byen. Der uddeles også et ton gratis muslinger fra Vilsund Muslinge Industri, som man kan eksperimentere med at kreere i eget køkken.
Udover gastronomiske og musikalske oplevelser er der ligeledes mulighed for at handle i byens butikker, som i anledningen af Muslingehøstfesten holder åbent til klokken 15.