Tre muslingeretter er i åbent kapløb om at blive årets muslingeret i Løgstør.
Tekst og foto: Jacob Dalgaard
Stiv kuling et par nætter i træk har ikke kunnet ryste Muslingfestivalen i Løgstør, som i disse dage er i fuld gang på havnen. Festival-formand Holger Pedersen har godt nok været bekymret for de mange opstillede telte på havneområdet og været oppe og tilse teltene om natten.
Men det hele har holdt til vejret, og fredag begyndte folk også at strømme til boderne, da duften af tilberedte muslinger begyndte at sprede sig med den stærke blæst.
Specielt egnsretskonkurrencen har ændret karakter i forhold til tidligere muslingefestivaler, som har været afholdt siden 2005. Hidtil har 4 lokalkendte konkurreret om at lave den bedste muslingeret. Men i år har Løgstør fået sit eget muslingelav, som i stedet har opfundet 3 muslingeretter, hvoraf den ene med festivalgæsternes medvirken skal kåres som den bedste.
En af muslingelavets primus motorer er Martin Gregersen, der havde travlt, da boden åbnede fredag eftermiddag. Over 100 kilo marinerede muslinger blev langet over disken til delikatesse-sultne gæster, der fik en bakke med de tre forskellige muslingeretter.
Muslingerne er marineret i henholdsvis nordguld-snaps, dild-snaps og grill-akvavit. Hver gæst kan efter smagsoplevelsen stemme på den bedste af retterne, og på søndag vil den bedste ret blive kåret.
Med i muslingebakken er der en lille lækkerbidsken med Cavi-art, som er en vegetarisk og meget sund ret lavet af tang. Cavi-art ligner til forveksling kaviar og er en dansk opfindelse, som Jens Møller fra Herning opfandt ved et tilfælde, da et andet forsøg i 1988 mislykkedes.
"Cavi-art sponsorer det hele til Muslingefestivalen, og så klæ'r Cavi-art muslingerne," siger Inge Marie Regnar, der også er en del af muslingelavet.
Muslingefestivalen fortsætter lørdag og søndag med et tætpakket program.