3 fordele ved en luft til vand varmepumpe
Sponsoreret indhold
Rigtigt mange danskere har de senere år fået installeret en varmepumpe i deres sommerhus eller kolonihave, så de også kan benytte huset i de kolde måneder. Her kan du blive klogere på nogle af de fordele, der kan være ved at få en varmepumpe i stedet for f.eks. en el radiator eller en olieradiator, som har været alternativet indtil varmepumpen blev opfundet.
Også her i Vesthimmerland, hvor der som bekendt er mange sommerhuse, er varmepumperne flyttet ind. Der er flere fordele ved denne nye type varmekilde, hvis man har en fritidsbolig, der ikke er koblet på fjernvarme- eller centralvarmenettet, hvilket de færreste fritidsboliger er.
Billig i drift
En af de helt store fordele ved at anskaffe sig en varmepumpe til opvarmning af fritidsboligen er prisen. Det koster langt mindre at opvarme sommerhuset eller kolonihaven med en varmepumpe end ved de traditionelle varmekilder for denne type bolig. Godt nok er der tale om en halvstor investering, når pumpen skal købes, men pengene er hurtigt tjent ind, og så har man en stabil og billig varmekilde de næste mange år. Hvis du vil undersøge prisen, kan du foretage en søgning med ordene varmepumpe luft til vand pris og herudfra nærstudere de forskellige modeller.
Tænd for varmen hjemmefra
En anden, og virkelig handy, fordel ved en varmepumpe er, at mange modeller kan tændes via telefonen, og man kan dermed fjernstyre apparatet. Det kan være meget værd, hvis man f.eks. bor i Odense og har sommerhus her i Vesthimmerland, da kan man tænde for varmen, når man kører hjemmefra, og når man når frem er der dejligt varmt. Denne revolutionerende teknologi er der mange sommerhusejere, der glæder sig over, da fornøjelsen ved at ankomme til et iskoldt sommerhus sent om aftenen kan være til at overse.
Bedre for miljøet
I disse tider må vi alle være med til at begrænse klimaskaderne på alle de måder, vi kan, og her kan du gøre en forskel ved at anskaffe en varmepumpe til opvarmning af din fritidsbolig. En luft til vand varmepumpe udleder væsentligt mindre CO2 end opvarmning med olie og naturgas. Ofte er fritidsboliger som sommerhuse og kolonihaver dog ikke opvarmet med disse energikilder, men der kan også være tale om f.eks. en ferielejlighed eller et anneks.
Der er altså flere fordele ved at anskaffe sig en luft til vand varmepumpe, og det kan derfor være værd at overveje, hvis du er træt af en stor elregning eller kolde tæer, når solens varme forsvinder med sommerens ende. En varmepumpe åbner for helt nye muligheder for også at bruge din fritidsbolig om vinteren. Da kan det være dejligt at tage på weekend og nyde freden og roen i sommerhusområdet, og til og med i et dejligt varmt hus, hvor du ikke bliver ruineret af elregningen.