Dette er sponsoreret indhold
Selvom man ejer en byggegrund, så skal man i visse omstændigheder stadigvæk have kommunens tilladelse, før man går i gang med at bygge. Og du kan nærstudere lokalplanen for dit område, hvis du inden ansøgning om byggetilladelse vil sætte dig ind i, hvilke former for byggerier man ønsker i dit nabolag. Du ved nok, at alt dette gælder for huse og annekser, men det gælder også for garager.
Har du planer om at opføre fx en carport eller en garage med moderne porte, så bør du konsultere bygningsreglementet for at se, hvor stor garagen eller carporten må være, før en byggetilladelse fra kommunen skal søges. Om byggetilladelse skal søges eller ej, afhænger ikke blot af størrelsen af den sekundære bygning, du vil opføre. Det afhænger også af, om huset er et rækkehus eller fritliggende.
Alt dette og mere kan du læse om i bygningsreglementet – eller få én, der kender det indgående, til at rådgive dig. For du behøver altså ikke sidde og nørkle med bygningsreglementets paragraffer selv.
Hvad så med lovgivning ift. den garageport, du vælger at få til en garage, du vil opføre – er der krav til den? Hvis det var en industriport, skulle den have eftersyn hver 12. måned, men for private porte er der ikke krav om periodisk eftersyn udført af en sagkyndig person. Så når det bare det er en simpel vippeport, rulleport eller ledhejseport til garagen ved dit eget private hjem, er service ikke et krav.
Dog bør du stadigvæk få nogen til at komme forbi af og til for at tjekke, om porten virker, som den skal. Alternativet er pludselig en dag at stå med en port, der ikke vil åbne eller lukke, hvor du så må sande, at havde du i god tid fået nogen til at se på mekanikken eller automatikken, var det undgået.