Dette er sponsoreret indhold
Selvom du ikke skal lede længe efter et erhvervslejemål i Danmarks større og mindre byer, uanset om du søger kontorlokaler, en klinik, en butik eller et lager, kan det til tider svare sig at eje (og bygge) sit eget. At opføre en ny erhvervsejendom er oplagt, hvis der reelt ingen ejendomme er i området (om det så er til salg eller leje), der lever op til dine forventninger. Men andre årsager finder du også.
Hvornår kan det da ellers være aktuelt at bygge nyt, spørger du måske?
Fx er det aktuelt at tage fat i en erfaren totalentreprenør og bygge noget nyt, hvis du føler dig sikker på, at virksomheden vil trives i et område i årtier. Og en (næsten) ny erhvervsejendom er jo også et aktiv med høj værdi, du kan afhænde, hvis virksomheden på et tidspunkt flytter. Det giver mening at vælge at få byggeriet udført som totalentreprise, hvis du gerne selv vil slippe for at styre byggeriet.
Bevares: Det er dyrere at vælge total- end hovedentreprise, da du lægger mere ansvar over på din entreprenør, bl.a. den tete at skaffe godkendelser, men til gengæld behøver du kun at skænke hele projekteringen og ledelsen af arbejdet på byggepladsen minimal opmærksomhed – det klarer andre.
Men hvordan finder du så det rette byggefirma til at agere totalentreprenør? Hvis du går op i klima og miljø, kan det være oplagt at vælge et firma, der skilter med deres indsatser ift. reduktion af brug af CO2-tunge materialer, og som løbende søger at optimere deres arbejdsprocesser for at mindske energiforbruget. Søg firmaer der bygger med certificeringer som DGNB, Svanemærket og BREEAM.
Selvfølgelig bør du ved valg af totalentreprenør også skele til, hvilke byggeprojekter firmaet har haft ansvaret for før. Byggefirmaer er ikke rædde for at skilte med vellykkede projekter. Tjek deres cases.